• 087 888 90 05

Дневната - уютно място за близки и приятели

Къде прекарвате най-много от времето си у дома?
В коя стая минава по-голямата част от деня ви?
Нека отгатнем! Може би това е дневната?

Независимо дали живеете сами или с вашето семейство, дневната е важно място в дома. Тук прекарвате незабравими моменти с близки и приятели.

Често дневната е част от едно помещение, което обобщава кухня, трапезария и всекидневна (хол). Обзавеждането и интериора трябва да се съобразят така, че всяка част от стаята да е функционално обособена, но и да не се разграничава стилово от цялостния фон на помещението.


Когато обзавеждате или реновирате дневната, от ключово значение е да се съобразите както с нуждите на семейството, така и с наличното пространство.

Ако храненето заедно е традиция за вас или обичате да посрещате гости, задължително е да планирате голяма трапезна маса с ергономични столове, около която да се чувствате комфортно.

Ако обичате забавленията пред телевизира, а децата ви са луди по видео игрите е добре да предвидите удобна мека мебел с достатъчно места за сядане и напълно оборудван ТВ модул.

За да стартирате процеса на дизайн, е необходимо да маркирате основния фокус в стаята – камина, пищна трапезна маса с повече столове, изящен бюфет или удобен диван. След като установите основните приоритети, инвестирайте в тях.

Дискретни библиотеки, скрити шкафове, медийни конзоли и стелажи, са детайли, които ще поберат част от вещите ви, а са и чудесен начин за внасяне на настроение и почерк без да заемате много място.

След като сте планирали главните акценти, помислете каква цветова схема и декор ще прилягат най-добре на вашето семейство.

За уютна и гостоприемна атмосфера в дневната е необходимо правилно подбиране и съчетаване на всички елементи в стаята.

В "ЕКОДОМ" ще се погрижим за това!

Избрани проекти